Vacatures filteren

  • Regio's

  • Vakgebied

  • Dienstverband

Stel vacature alert in Stel vacature alert in

Rimmert de Jong

Rimmert de Jong

Maak kennis met Rimmert de Jong, chauffeur bij van Van der Werff, waar (als we hem mogen geloven) elke dag een nieuw avontuur begint! Met 8 jaar op de teller als chauffeur bij Van der Werff geeft Rimmert ons een kijkje in het leven van een volumecombi-chauffeur bij Van der Werff.

Rimmert de Jong
De variatie in het chauffeurswerk maakt het voor mij zo boeiend.

Als meerdaagse chauffeur is Rimmert meerdere dagen onderweg en overnacht hij dus voornamelijk in zijn auto. Dit past perfect bij hem; hij geniet van de vrijheid om overal heen te rijden met zijn eigen volumecombinatie. “Ik houd ervan om met mijn eigen span te rijden. Bij Van der Werff heb ik mijn eigen Volvo FH motorwagen met aanhanger. Ik ken de combinatie door en door en kan zelf voor alles zorgen en onderhouden, wat ik erg prettig vind. Het is echt mijn eigen combinatie!”

Hij legt uit dat hij een voorkeur heeft voor dit type combinatie. Hoewel hij voorheen ook ervaring had met trekker-opleggers, voelt het manoeuvreren met een volumecombinatie als een perfecte match voor hem. “Het manoeuvreren is net iets anders, maar tegelijkertijd biedt het ook meer flexibiliteit. Door de mogelijkheid om de aanhanger los te koppelen, kan ik met de bakwagen zelfs op lastig bereikbare plaatsen, zoals in het centrum van een stad, komen. Dat is wat het voor mij zo boeiend maakt om met deze combinatie te rijden.”

Afwisseling in het werk

Wat Van der Werff met name onderscheidt, is de diversiteit in opdrachtgevers volgens Rimmert. “We vervoeren voornamelijk bouwmaterialen, wat zorgt voor behoorlijk veel variatie in de ritten. Van tuinhout tot dakpannen, van isolatie tot zware ladingen; elke vracht brengt nieuwe uitdagingen met zich mee.”

Voor Rimmert draait het echter niet alleen om de lading, maar ook om de afwisseling in ritten. “Soms ben ik een hele dag aan het rijden, andere keren heb ik wel 12 verschillende adressen om te lossen,” vertelt hij enthousiast. “Het brengt me op de meest onverwachte plekken, van schilderachtige landwegen in Zuid-Limburg, grote bouwplaatsen tot kronkelende bergwegen richting Straatsburg waar ik vorige week nog was. Dat vind ik geweldig.”

Met een kooiaap achter op de vrachtwagen kan Rimmert overal zelf lossen, wat hij erg handig vindt. “Werken met de kooiaap voegt voor mij echt iets toe aan mijn werk. Het is soms een uitdaging om de lading op de juiste plek te krijgen, maar met de kooiaap is dat ideaal maar ook leuk om te doen. Ik ben altijd trots als het weer gelukt is en we door kunnen naar het volgende adres.’’

Lengtevracht lossen in Piesport Duitsland met de kooiaap

Efficiënte ritten

Hoe ziet een typische werkweek eruit voor Rimmert? “Ik begin elke maandag op onze vestiging in Heerenveen. Mijn vrachtwagen is dan al geladen en ik kan meteen vertrekken. Ik lever over de dag mijn lading af elders in het land en de planner kijkt ondertussen voor aansluitende vrachten in de regio. Bij Van der Werff proberen we altijd zo efficiënt mogelijk te plannen, dus lege ritten komen echt zelden voor.”

We hebben opdrachtgevers en standplaatsen verspreid over de hele Benelux (en Duitsland), waardoor we efficiënt kunnen rijden, maar we ook regelmatig terugkeren naar bekende plekken. Je komt dus op onbekende plekken maar daarentegen ook vaak weer bij dezelfde opdrachtgevers met dezelfde werknemers. Het is soms ook weer leuk om bekenden te zien en kunnen ouwehoeren. Dit is wat het werk ook leuk maakt.”


De Volvo FH 410 met vracht bij opdrachtgever Tuindeco

Soms keer ik midden in de week al terug naar huis, afhankelijk van de planning. “De planning weet waar ik woon, dus houden ze daar soms rekening mee. Als ik in de buurt ben, plannen ze naar mijn huis zodat ik doordeweeks ook weer even bij mijn gezin kan zijn. De auto kan dan even bij huis staan.” Leuk feitje: Rimmert heeft zijn huidige vriendin ontmoet bij Van der Werff, waardoor transport echt een familieaangelegenheid is.

‘’De volgende dag laad of los ik dan bijvoorbeeld bij een bedrijf in de buurt en zet ik mijn reis voort. Elke vrijdag keer ik terug naar Heerenveen, waar we de vrachtwagen klaarmaken voor de week erop. In het weekend rijden we in principe niet, waardoor ik dan weer lekker thuis kan zijn. Het past goed bij mij en ja, ik zit hier helemaal op mijn plek!”

Wil je ons beter leren kennen?

Neem contact op met de afdeling HR voor al je vragen over werken bij Van der Werff of een specifieke vacature. Onze medewerkers zitten voor je klaar!

Ontwikkeld door Convident