Vacatures filteren

  • Regio's

  • Vakgebied

  • Dienstverband

Stel vacature alert in Stel vacature alert in

Marianne

Marianne

Mensen vooruit helpen in hun ontwikkeling. Dat is de drijfveer van Marianne Landstra (29). Op 1 maart is ze bij Van der Werff gestart als P&O-medewerker. Ze werd aangetrokken door de open, directe en informele sfeer bij dit bedrijf en is gedreven om een mooie, langdurige samenwerking op te bouwen met alle collega’s. “Mijn dag is geslaagd als ik mensen blij heb kunnen maken.”

Marianne
“Ik ben resultaatgericht en wil heel graag mensen vooruit helpen.''

Vroeg je Marianne als kind wat ze wilde worden, dan had ze waarschijnlijk geantwoord: psycholoog. Hoe het werkt in iemands hoofd en wat voor processen plaatsvinden in het brein heeft ze altijd interessant gevonden. Daarnaast wilde ze mensen helpen. Ze volgde de opleiding voor maatschappelijke zorg en liep verschillende stages in de psychiatrie. Dat beviel haar, alleen kon ze haar ei er niet helemaal in kwijt.

Carrièreswitch

“Ik ben resultaatgericht en wil heel graag mensen vooruit helpen. Dat is in de psychiatrie een grote uitdaging en het lukte ook niet altijd. Soms liep ik gewoon vast met iemand. Dat vond ik lastig, dus ben ik verder gaan kijken. Ik wilde nog steeds mensen helpen, maar dan op zakelijk vlak. Ik besloot me te richten op de arbeidsmarkt, aangezien je daar eigenlijk altijd wat voor mensen kunt betekenen.”

Na de opleiding Human Resource Management ging ze aan de slag bij uitzendbureau Timing. De combinatie van administratief werk en het contact met de meest uiteenlopende mensen, maakte dat ze er vier jaar met plezier heeft gewerkt. Het toeval wil dat ze inhouse zat bij afvalverwerker en recyclingbedrijf Renewi en veel met chauffeurs te maken had. Toen Marianne toe was aan een nieuwe functie en de vacature voor P&O-medewerker bij Van der Werff voorbij zag komen, hoefde ze dan ook niet lang na te denken.

Geen saai moment

Als ze aan een dag begint, weet ze nooit precies wat op de agenda staat. Dat bevalt haar wel. Hoe een gemiddelde dag eruit kan zien? “Ik begin ‘s ochtends met mijn mail checken, kijken wat er aan vragen en verzoeken zijn binnengekomen. Als er mensen ziek zijn, bel ik even om te horen hoe het met ze gaat. Momenteel zijn we bezig met een nieuw systeem. Daar krijgen we veel vragen over, dus daar probeer ik mensen bij te ondersteunen. En natuurlijk zijn we volop op zoek naar nieuwe chauffeurs, dus neem ik elke dag de tijd om hiermee aan de slag te gaan. Het is een gevarieerde baan, er komen veel verschillende dingen op mijn pad. Elke dag is anders.”

Tevreden en happy

Naast de variatie in haar werk, vindt ze de informele, open en directe sfeer fijn. “Iedereen komt zomaar binnenwandelen. Daar hou ik van. Als mensen tegen dingen aanlopen, is het voor mij een mooie uitdaging om ze zo goed mogelijk te helpen, te ondersteunen en te faciliteren. Of om uit te leggen waarom dingen zijn zoals ze zijn en daarmee draagvlak te creëren.”

Op deze manier wil ze een mooie samenwerking opbouwen met haar collega’s. “Ik wil echt dat mensen gewoon naar me toe komen als er wat is. Mijn doel is dat iedereen tevreden en happy zijn werk kan uitvoeren.”

Haar dag is dan ook geslaagd als ze mensen blij heeft kunnen maken. Door bijvoorbeeld informatie te geven, door iemand te helpen in zijn of haar ontwikkeling, of door iemand te verblijden met een nieuwe baan als bijvoorbeeld chauffeur bij Van der Werff. Kort gezegd: door mensen vooruit te helpen. “Ik denk dat dat wel de rode draad is voor mij.”

Wil je ons beter leren kennen?

Neem contact op met de afdeling HR voor al je vragen over werken bij Van der Werff of een specifieke vacature. Onze medewerkers zitten voor je klaar!

Ontwikkeld door Convident