Mandy » Van der Werff Logistics

Vacatures filteren

  • Regio's

  • Vakgebied

  • Dienstverband

Stel vacature alert in Stel vacature alert in

Mandy

Mandy

,,Ik help mensen graag aan werk dat écht bij ze past”

,,Je bent weer de oude, energieke Mandy!” Dat is wat de ouders van Mandy (27) tegen haar zeiden toen ze nog maar net werkte bij Van der Werff Logistics. En Mandy voelt dit zelf ook. Haar vorige baan was leuk, maar bij Van der Werff zit ze helemaal op haar plek. En dat geeft haar vleugels! Als kersverse HR-medewerker is dit ook precies wat ze voor anderen voor elkaar wil boksen: werk dat écht bij ze past. ,,Ik weet nu uit ervaring hoe belangrijk en mooi dat is.”

Het tijdelijke kantoor van Mandy Dijkema is nog niet volledig ingericht. Witte muren, geen decoraties en ook haar bureau oogt rustig. Deze ingetogenheid staat in groot contrast met de levendige verschijning die Mandy zelf is. Ze babbelt vlot en vrolijk en is van het type ‘glas half vol’. Dit blijkt onder ander wanneer ze het heeft over dat ze nog veel moet leren bij Van der Werff: ,,Maar ik wíl ook heel veel dingen leren. Dus ik ga uitdagingen niet uit de weg. Als ik iets niet weet, probeer ik het zelf uit te zoeken, of ik vraag om hulp. Dat maakt mijn werk alleen maar mooier!”

Op 5 september 2022 beleefde Mandy haar eerste werkdag bij Van der Werff. Wanneer we haar spreken, ruim twee maanden later, voelt het voor haar alsof ze er al veel langer werkt. In positieve zin: ,,Ik voelde me hier meteen thuis. Dat terwijl ik Van der Werff niet kende toen ik de vacature voor deze functie voorbij zag komen. Tijdens het sollicitatiegesprek merkte ik al snel dat het bedrijf groot is, maar qua sfeer nog wel een familiebedrijf. Doe maar gewoon, je kunt hier jezelf zijn. En wat je functie ook is: er is niemand die boven of onder jou staat. Dat nuchtere, daar houd ik van.”

Zoeken naar dé baan
Toch grappig, aangezien ze nooit had verwacht ooit in de transportsector werkzaam te zullen zijn. De detailhandel, dát had haar belangstelling toen ze in de schoolbanken zat. Naast haar studies Detailhandel aan ROC Friese Poort en Commerciële Economie aan de Hanzehogeschool Groningen had ze bijbaantjes in winkels. Met haar papieren op zak was haar eerste echte baan bij de H&M in Drachten. ,,Ik vond het leuk werk, ook omdat ik op een gegeven moment meer kantoorwerkzaamheden ging doen en minder in de winkel zelf stond. Toch kreeg ik na een tijdje het gevoel dat ik meer kon, en mijn horizon moest verbreden.”

Ze ging aan de slag als projectleider bij Responsible Young Drivers en vervolgens als backoffice-medewerker bij TKP Pensioen. Bij dit laatste miste ze het contact met mensen, dus switchte ze naar de uitzendwereld waar ze als intercedent werkzoekenden aan een baan hielp. En zo belandde ze bij een uitzendbureau voor vervoer en transport. Dat bleek haar wereldje wel.

Goede band met medewerkers
Het enige nadeel van haar functie als intercedent: je zet mensen aan het werk en je ziet of hoort ze daarna eigenlijk niet meer. Hooguit eens een belletje, zo nu en dan. ,,Ik wilde juist in een bedrijf zitten en echt een band krijgen met mensen. Dat ze bij me komen als er wat is, dat je kunt horen hoe het met ze gaat, dat je ze echt aan het werk ziet! Daarom wilde ik graag als HR-medewerker bij Van der Werff aan de slag.”

Ze voelt zich hier als een vis in het water. Naast dat ze nu in de transportwereld werkt en veel contact heeft met medewerkers, zijn haar dagen ook nog eens heel wisselend. ,,Ik heb mijn agenda altijd heel mooi ingepland, maar er komen altijd spontane dingen tussendoor. Ik heb een open deur-beleid, dus mensen kunnen gewoon naar binnen wandelen. Ik houd van het contact met collega’s. Ik vind het belangrijk om met z’n allen een goede band te hebben en dat iedereen gezien wordt.”

Open gesprekken
Hoe dan ook, in de basis zijn haar werkzaamheden als volgt: binnengekomen sollicitaties beoordelen, eerste gesprekken voeren, bij een positieve indruk een intake inplannen, een meerijdag regelen als iemand al verder gevorderd is in het sollicitatiegesprek en dan nog tal van administratieve zaken, zoals het opstellen van de arbeidsovereenkomst.

,,De ene dag heb ik vier gesprekken, de andere dag geen. Dan ga ik zelf op zoek naar mensen via Indeed. Kijken wie in ons profiel past en dan bellen: ‘Ik zie dat je op zoek bent naar werk, heb je wel eens nagedacht over werken bij Van der Werff? Gewoon heel open het gesprek aangaan. Ik heb er totaal geen moeite mee om de telefoon op te pakken en mensen te bellen die ik niet ken. Dat vind ik juist heel erg leuk!”

Mooie successen
In de korte tijd dat ze hier werkt, heeft ze al wat fraaie successen geboekt. ,,Ik heb al diverse vacatures gevuld. Ook heb ik iemand op gesprek gehad die op een andere vacature solliciteerde. Maar tijdens het gesprek dacht ik: volgens mij is een andere functie bij dit bedrijf meer iets voor jou. Daar is hij vervolgens aan de slag gegaan en zit hij helemaal op zijn plek. Het zijn kleine dingen, maar dit vind ik wel het mooiste aan mijn werk. Ik haal er voldoening uit om mensen te helpen aan werk dat écht bij ze past.”

Ze weet namelijk zelf ook hoe belangrijk dat is. ,,Ik deed hiervoor werk dat ik leuk vond, alleen er miste nog iets. Nadat ik hier een paar weken werkte, zeiden mijn ouders dat ik energieker ben. Dat ik meer de enthousiaste Mandy ben geworden. Dit komt door de werkzaamheden, maar ook zeker door de sfeer binnen dit bedrijf. En dat wil ik ook uitdragen naar de mensen die hier solliciteren: dit is een familiebedrijf waar je jezelf mag zijn en waar je welkom bent. Ik wil echt mijn enthousiasme overdragen.”

Wil je ons beter leren kennen?

Neem contact op met de afdeling HR voor al je vragen over werken bij Van der Werff of een specifieke vacature. Onze medewerkers zitten voor je klaar!

Ontwikkeld door Convident