Vacatures filteren

  • Regio's

  • Vakgebied

  • Dienstverband

Stel vacature alert in Stel vacature alert in

Jakob Schaap

Jakob Schaap

Maak kennis met Jakob Schaap. Jakob heeft bij Van der Werff Logistics een BBL opleiding tot vrachtwagenchauffeur gevolgd. Jakob kwam via het Sectorinstituut Transport en Logistiek (STL) bij Van der Werff Logistics in Heerenveen uit.

Jakob Schaap
''Het leren sluit perfect aan bij de praktijk als chauffeur bij Van der Werff."

“Voor school moesten we ons aanmelden bij STL en op zoek gaan naar een geschikt bedrijf om onze praktijkervaring op te doen. Van der Werff Logistics stond tussen de opties, en omdat ik ze regelmatig op de weg zag, was het een bekende naam voor mij. Ik wist dat het een groot bedrijf was, voornamelijk werkend met een meeneemheftruck. Dat sprak me aan omdat ik op zoek was naar uitdaging en afwisseling in mijn werk. De keuze voor Van der Werff Logistics was dus snel gemaakt.”

Jakob wist al van jongs af aan dat hij chauffeur wilde worden, mede doordat zijn familie ook actief is in de logistieke sector. “Vroeger mocht ik vaak met mijn opa mee in de gemeenteauto. Dat waren mijn eerste stappen in de vrachtwagen en de transportwereld. Toen wist ik al dat ik dit werk later ook wilde gaan doen.”
De BBL-opleiding omvat één dag per week school, waar vakken zoals Engels, Nederlands, Rekenen en logistiek-gerelateerde onderwerpen zoals plannen worden gegeven. De overige vier dagen worden besteed aan praktijkervaring bij Van der Werff.

“In het begin start je in het crossdock, waar je het team ondersteunt bij verschillende werkzaamheden. Je begint met kleine taken zoals het losmaken van spanbanden en het openen van zeilen. Naarmate je meer leert, krijg je steeds meer verantwoordelijkheden, zoals het rijden met terminaltrekkers en heftrucks. Het leren sluit perfect aan bij de praktijk als chauffeur bij Van der Werff.”

“Tijdens de opleiding heb ik ook mijn rijbewijzen gehaald, geregeld via STL. Binnen één jaar behaalde ik mijn B, C en CE rijbewijs. Na het behalen van mijn C-rijbewijs mocht ik al veel rijden met de bakwagen, waardoor ik ervaring opdeed met het rijden van routes en klantcontact. Toen ik mijn CE-rijbewijs haalde, kreeg ik mijn eigen combinatie toegewezen en mocht ik aan de slag als chauffeur. Een droom die uitkwam!”

Het traject bij Van der Werff is Jakob uitstekend bevallen. Het sloot perfect aan bij zijn werk als chauffeur. “De begeleiding was geweldig. Iedereen stond klaar om te helpen, en de communicatielijnen waren kort. Als ik vragen had, werd ik snel geholpen.”

Wil jij ook een succesvolle carrière als vrachtwagenchauffeur beginnen bij Van der Werff Logistics? Kijk op onze academie pagina voor alle informatie en neem contact op!

Wil je ons beter leren kennen?

Neem contact op met de afdeling HR voor al je vragen over werken bij Van der Werff of een specifieke vacature. Onze medewerkers zitten voor je klaar!

Ontwikkeld door Convident