Vacatures filteren

  • Regio's

  • Vakgebied

  • Dienstverband

Stel vacature alert in Stel vacature alert in

Bonne

Bonne

Hi Bonne! De lezers komen graag wat meer te weten over jou!
Vertel eens wat meer over jezelf: waar kom jij oorspronkelijk vandaan; hoe oud ben je; heb je kinderen?
Haha, nee nee ik ben vijfentwintig jaar oud dus nog geen kinderen! Ik kom oorspronkelijk uit Zeeuws Vlaanderen. In Zeeuws Vlaanderen heb ik ook mijn MBO-opleiding gevolgd. Daarna ben ik naar Breda gegaan om mijn HBO opleiding te doen.

Bonne
Ik krijgt het meeste energie van de gesprekken met onze chauffeurs. Daarnaast geniet ik van de variatie in mijn werkzaamheden. Ik mag van alles regelen en krijg daarin veel verantwoordelijkheid.

Wat voor opleidingen heb je gevolgd en welke branche trok vervolgens je aandacht?
Ik heb MBO Marketing en Communicatie gestudeerd en HBO Management en Toerisme. Via mijn afstudeerstage bij YoungCapital kwam ik in de HR branche terecht. Dat vond ik toen zo leuk, dat ik heb besloten in die richting verder te gaan.

Mooie ontdekking. Hoe zag ‘verder’ eruit voor jou?
Na mijn afstuderen ben ik bij Timing gaan werken, dat is net als YoungCapital een uitzendbureau. Bij Timing heb ik in totaal zo’n twee jaar gewerkt. Eerst voor hun vestiging in Bergen op Zoom. In de tijd dat ik daar aan de slag was leerde ik mijn vriend kennen. Hij woonde in Tilburg en het was voor mij na een periode van samenzijn een logische stap om ook mijn werk en mijn leven te verhuizen naar Tilburg. In diezelfde stad had Timing toevallig ook een vestiging, daar kon ik direct aan het werk!

Na die jaren was ik op zoek naar meer uitdaging en meer verantwoordelijkheid in mijn vak. Mijn vader heeft een transportbedrijf en via hem hoorde ik dat Van der Werff naast hun vestiging in Heerenveen nu ook een vestiging had in Waalwijk. Ik ben op onderzoek uitgegaan op Google en deed idee op over hoe het werken in de transportwereld eruit kon zien. Na mijn onderzoek heb ik mijn stoute schoenen aangetrokken en mijn open sollicitatiebrief ingezonden.

En dat werkte, want je hebt nu al een tijd lang een baan! Vertel hoe verliep dat proces?
Via de website van Van der Werff ben ik in contact gekomen met Mirjam Dijkstra. Zij reageerde meteen enthousiast. Op dat moment was er in het Zuiden nog geen kantoorpersoneel. Het personeel dat op locatie werkte bestond uit de loodsmedewerkers, gecoördineerd door Marcel de Rooij. Eigenlijk waren ze wel op zoek naar een aanspreekpunt, mijn sollicitatie kwam dus op precies het juiste moment. De match was er van beide kanten en na een aantal ontmoetingen ben ik begin oktober 2020 van start gegaan in Elshout.

Ze noemen jou: capaciteitsmanager. Wat doe je zoal als capaciteitsmanager?
Ik heb verschillende petten op. Ik ben voornamelijk bezig met HR gerelateerde werkzaamheden. Zoals: nieuwe chauffeurs zoeken/functioneringsgesprekken houden/het stukje behoud verzorgen en het vaste aanspreekpunt vormen voor het personeel. Ook houd ik me dagelijks bezig met een stukje capaciteit van het materiaal en met het ziekteverzuim.

Je houdt je bezig met een stukje capaciteit van het materiaal?
Ja, samen met Marcel de Rooij houd ik de gaten of alles nog goed werkt en of er dingen gemaakt dienen te worden. Mijn technische kennis groeit hier dan ook met de dag! Sindskort heb ik georganiseerd dat Toscon hier komt met een mobiele werkplaats om klussen te verrichten. Om te bepalen welke klussen er moeten gebeuren heb ik nauw contact met de werkplaats in Heerenveen. Wanneer er dan bijvoorbeeld scheuren in het zeil zitten of er zijn rongen die niet meer naar behoren werken, pakt Toscon dit na mijn instructie op.

En even voor alle duidelijkheid: wat is precies Marcel’s rol in dit geheel?
Marcel is met zijn club verantwoordelijk voor de logistiek op de overslagplaats. Zij regelen van A tot Z de overslagplaats en dus alle laad-en loswerkzaamheden. Marcel werkt als zelfstandige sinds de start samen met Van der Werff Logistics Zuid. Vijf jaar geleden zijn er op zijn terrein zo’n vier a vijf chauffeurs gestart in Waalwijk. Nu zitten we in Waalwijk gevestigd en hebben we dagelijks (inclusief charters) plusminus zeventig chauffeurs rijden.

Zo dat is snel gegaan. Wat is jouw favoriete onderdeel binnen je brede takenpakket?
Ik krijgt het meeste energie van de gesprekken met onze chauffeurs. Ik vind het fijn dat ik hen een luisterend oor kan bieden. Het geeft me een goed gevoel wanneer de chauffeur na ons gesprek weer tevreden en gemotiveerd aan het werk gaat!

Daarnaast geniet ik van de variatie in mijn werkzaamheden. Ik mag van alles regelen en krijg daarin veel verantwoordelijkheid. Momenteel ben ik in het Zuiden het enige aanspreekpunt op HR gebied. Ik heb dus veel invloed en kan eigen ideeën inbrengen. Eens in de twee weken ga ik naar Heerenveen. Daar spar ik met Mirjam en wisselen we ideeën uit. Mirjam is in Heerenveen verantwoordelijk voor het stukje HR. We kunnen overal over praten, dat vind ik leuk!

Had jij vanuit je werk bij Timing en je stage bij YoungCapital al ervaring opgedaan binnen de logistieke sector?
Voor YoungCapital leverde ik vooral callcenter medewerkers en administratieve kandidaten aan. Bij Timing was ik verantwoordelijk voor het leveren van grotere aantallen personeel, ook voor logistieke bedrijven.

Grote aantallen leveren qua personeel? Hoe ziet dat eruit?
Ja, je kan bijvoorbeeld denken aan Black Friday. Dan is er topdrukte en werken ze in de magazijnen zomaar met zeshonderd man in plaats van de oorspronkelijke driehonderd. Dat zijn dan ook kandidaten die weten dat het een tijdelijke functie betreft.

Ik vond de sollicitatiegesprekken met diepgang en het onderzoeken welk bedrijf bij welke persoon past interessanter om te doen.

Hoe zou je jezelf omschrijven als je in gesprek gaat met een potentiële kandidaat? 

Ik kijk verder dan het CV. Ik ben heel nieuwsgierig en benieuwd wie er achter dat papierwerk schuilt. Werkervaring is relevant. Maar vooral de motivatie om hier te komen werken vind ik belangrijk. Ik vind het daarnaast leuk om te ontdekken wat iemand zijn passie is en waar die passie vandaan komt.

Niet: wagen leeg poppetje werven, maar wagen leeg persoon werven dus. Mooi om dat te lezen Bonne. Wat vind je van de groep waarin je terecht bent gekomen?
Het is echt een leuke, behulpzame groep mensen bij elkaar. Ook de nieuwe chauffeurs passen goed bij de club. Ik ben nog niet heel technisch en ik ervaar dat veel chauffeurs zeggen: “Loop maar even mee Bonne, dan leg ik je uit wat ik bedoel.” Dan heb ik er gelijk een beeld bij en leer ik nieuwe dingen.

Wat betreft het ‘nieuwe dingen leren’: Zijn er binnen deze baan ontwikkelkansen voor jou?
Ik ben erg benieuwd naar het technische onderdeel van mijn werk. Ik heb nog niet alle kennis van het technische gedeelte. De chauffeurs brengen mij daarin naar het volgende niveau.

Ik heb laatst ook mijn eerste rijles gehad op de vrachtwagen. Best spannend! Maar het is super dat ik bij Van der Werff de kans krijg om te ervaren hoe het voelt om met zo’n grote vrachtwagen op pad te gaan.

Verder verbeter ik mezelf dagelijks in het voeren van (functionerings) gesprekken. Ik leer iedere dag. Ik sta open voor nieuwe kennis en overleg veel met Barry Kuijpers en Mirjam Dijkstra uit Heerenveen. Van hun jarenlange ervaring leer ik veel.

Hoe leuk is dat! Een rijles volgen op de vrachtwagen.
Zit er eigenlijk ook een overlap in jouw persoonlijke interesses en je werk bij Van der Werff?
Van jongs af aan heb ik mijn vader altijd horen spreken over vrachtauto’s en de vele mogelijkheden in de transportwereld. Dat zie ik nu allemaal terug in mijn werk. Met mijn vader spar ik wel eens over mijn werk. Ik vind het fijn dat dat kan.

Je noemde eerder dat jouw vader een transportbedrijf heeft. Voorziet hij ook wel eens in de ritten voor Van der Werff?
Ja, dat komt zeker wel eens voor!

En als we spreken over jouw persoonlijke interesses, waar kunnen we dan aan denken? 

Ik heb altijd gevoetbald. Momenteel ligt dat vanwege Corona helaas even stil.

Naast voetbal houd ik onwijs van reizen. Tijdens mijn studie heb ik zeven maanden in Melbourne (Australië) gewoond. Daar werkte ik op de marketingafdeling voor een reisbureau. Dat was echt een super mooie ervaring! De laatste twee maanden van die reis heb ik gebackpackt door Australië en Nieuw Zeeland. Ook in Europa heb ik veel gezien. Ik heb nu twee keer een rondreis gemaakt samen met mijn vriend.

In de weekenden probeer ik vaak terug te gaan naar Zeeland om tijd door te brengen met mijn vrienden en familie. Mijn vriend en ik hebben afgelopen januari een nieuw huis gekocht in de Reeshof in Tilburg. Daar zijn we momenteel volop mee bezig!

Je houdt er stoere hobby’s op na! Bedankt voor jouw verhalen en jouw tijd Bonne. 

Wil je ons beter leren kennen?

Neem contact op met de afdeling HR voor al je vragen over werken bij Van der Werff of een specifieke vacature. Onze medewerkers zitten voor je klaar!

Ontwikkeld door Convident