Barry Logger » Van der Werff Logistics

Vacatures filteren

  • Regio's

  • Vakgebied

  • Dienstverband

Stel vacature alert in Stel vacature alert in

Barry Logger

Barry Logger

Van sleutelen aan pantservoertuigen tot werken in de offshore-industrie: Barry Logger (43) heeft het allemaal gedaan. Een half jaar geleden streek hij neer bij Van der Werff om hier als planner aan de slag te gaan. ,,Ik heb hier volop uitdaging.”

Zijn cv verklapt dat Barry kansen grijpt als die op zijn pad komen. Nadat hij bij de gemeente Rotterdam, bij Roteb, ervaring had opgedaan als monteur, maakte hij zijn toenmalige droom waar: monteur worden bij Defensie.

In de ruim tien jaar die volgden, sleutelde hij volgens eigen zeggen ,,aan alles wat wielen had”: van terreinwagens tot pantservoertuigen. Tussen de bedrijven door haalde hij zijn kraanpapieren en C-rijbewijs. In 2011 moest hij vanwege een reorganisatie afscheid nemen.

De wereld over
Een vriendin van hem, wier vader in de offshore werkt, bracht hem op het idee om zich in te schrijven bij recruitmentbureau Atlas Professionals, dat onder meer gespecialiseerd is in het werven van mensen voor de offshore industrie. Als service operator en kraanmachinist heeft hij daar vijf jaar gewerkt en alle hoeken van de wereld gezien.

Op het laatst werkte hij als kraanmachinist op een boorplatform. Twee weken op, twee weken af. In 2016 ging het platform waar hij werkte dicht vanwege de oliecrisis en moest Barry opnieuw op zoek naar ander werk. Zijn leven in Rotterdam lag achter hem: hij woonde op dat moment al in het Friese Jirnsum.

In het nieuws
Twee jaar later haalt Barry het nieuws. Hij was de 2.000ste persoon die dankzij de campagne ikwordvrachtwagenchauffeur.nl een baan vond in de transportsector. En dan wel bij Van der Werff Logistics, waar hij als zij-instromer was opgeleid tot chauffeur. Het chauffeursvak beviel hem prima. Zelfstandig werk, maar wel volop contact met mensen. Het was echter opnieuw door overmacht dat hij zonder werk kwam te zitten. Deze keer was de coronacrisis de boosdoener.

Er volgde een periode waarin hij steeds voor een ander logistiek bedrijf werkte. Job Trans. Wobma Transport. Daarna reed hij weer voor Van der Werff. Hier moest hij stoppen door medische redenen en ging hij aan de slag bij Portena. Aanvankelijk was hij hier loodsmedewerker, later deed hij de planning met een deel customer service (cs).

Aansturen
In de zomer van 2022 werd hij gebeld door iemand van Van der Werff. Ze zochten een planner. ,,Ik had belangstelling omdat ik bij Portena toch meer cs deed dan plannen en ik wilde meer contact met de chauffeurs. Het aansturen van jongens vind ik leuk en wilde ik meer gaan doen.”

En dus zit hij nu op kantoor bij Van der Werff. Als ritplanner verwerkt hij orders tot een rittenplan en als dagplanner koppelt hij lading aan materieel om vervolgens de chauffeurs instructies te geven over de route en laad- en losplekken. Onderweg kan altijd iets gebeuren, dus mocht onverhoopt een planning niet gehaald worden, dan bedenkt Barry hiervoor een oplossing. ,,En soms heb je meer vracht dan chauffeurs. Dan moet je dus uitdenken hoe je alles zo goed mogelijk kunt wegwerken.”

Flink aanpoten
Dit doet hij samen met een collega voor de regio Noord. Ook voor de andere regio’s zijn planners. Daarmee heeft Barry eveneens veel contact. ,,Zodat ze bijvoorbeeld in regio Zuid weten dat er auto’s vanuit Heerenveen eraan komen, hoe laat die daar zijn en weer weg moeten. Eventueel kunnen we elkaar helpen, bijvoorbeeld wanneer in andere regio’s net even chauffeurs te weinig zijn.”

Het is soms flink aanpoten. Bijvoorbeeld bij slechte weersomstandigheden waardoor chauffeurs achter op schema raken. ,,Dan schakelen we met chauffeurs, om te zien of een collega ingezet kan worden. We helpen elkaar om eventuele problemen op te lossen en je merkt dat iedereen behulpzaam is. Van der Werff is een mooi bedrijf met fijne collega’s.”

Actief ontspannen
Het bij vlagen stressvolle gehalte van deze baan gaat Barry niet onder de huid zitten. Zit het werk erop, dan is het ,,deur dicht en control, alt, delete”, zoals hij het zelf zegt. Het loslaten van zijn werk gaat extra makkelijk omdat hij een gezin met twee jonge kinderen heeft. ,,Met mijn kinderen en vrouw ga ik graag op pad. Naar het strand, het bos of het speelparadijs.” Daarnaast zit hij op voetbal en bezoekt hij wanneer mogelijk de sportschool.

Een vrij ‘normaal’ leven als we het vergelijken met de eerste jaren van zijn loopbaan. En dat bevalt hem prima, vertelt hij. ,,Wat ik doe is nog steeds dynamisch en uitdagend, maar ik heb nu wel meer tijd voor mijn gezin. En dat vind ik belangrijk.”

Wil je ons beter leren kennen?

Neem contact op met de afdeling HR voor al je vragen over werken bij Van der Werff of een specifieke vacature. Onze medewerkers zitten voor je klaar!

Ontwikkeld door Convident