Vacatures filteren

  • Regio's

  • Vakgebied

  • Dienstverband

Stel vacature alert in Stel vacature alert in

Maak kennis met Theo

Maak kennis met Theo

Mettje en Theo

„Maagmedicatie heb ik dankzij mijn traject bij Leefstijl Lokaal niet langer nodig”

Dit is het verhaal van Theo Stoffelen

Heerenveen| De gezondheidsklachten namen bij chauffeur Theo telkens meer toe. Zijn energieniveau was laag, hij slikte maagmedicatie, at overdag niet of nauwelijks en dronk iedere dag vijftien tot twintig bakken koffie met suiker.  Tijdens een gesprek met hoofd P&O Mirjam werd hem een leefstijltraject aangeboden.  Theo pakte deze kans met beide handen aan.  In dit verhaal deelt hij zijn ervaringen.

Aantal ziektedagen vóór het traject
Het aantal dagen dat ik me ziekmeldde nam stevig toe en het begon op te vallen bij de afdeling P&O. Tijdens een gesprek met Mirjam (Hoofd P&O) kreeg ik een leefstijltraject aangeboden. Dit traject werd volledig geregeld en vergoed door Van der Werff Logistics. Ik heb het traject met beide handen aangepakt en dit heeft goed voor me uitgepakt.

Al voordat ik startte met het traject ben ik uit eigen initiatief gaan minderen met koffie drinken. Ik voelde aan dat het minder goed met me ging en ik wilde graag fitter worden. Ik was ’s avonds en ’s ochtends vaak erg misselijk en mijn energieniveau was laag. Ik dronk zo’n vijftien tot twintig bakken koffie per dag met suiker en ging uit eigen beweging alvast over op vijf kopjes (zwarte) koffie per dag.

Het traject
Een aantal weken na het gesprek met Mirjam was het zover: Ik mocht ook starten met mijn leefstijltraject bij Leefstijl Lokaal. Leefstijlcoach Mettje heeft mij gedurende mijn gehele traject begeleid. Mijn traject bestond uit zo’n vier á vijf sessies. Deze vonden eenmaal per maand plaats op de donderdagen. Barry Kuijpers regelde met de transportplanning dat ik tijdig op locatie kon zijn voor de coaching sessies die plaatsvonden in Heerenveen.

Mettje werkt met een speciale weegschaal die je lichaam volledig doormeet. De schaal geeft je BMI aan, je vetpercentage, spiermassa etc. Wanneer ik kijk naar de meetresultaten van mijn eerste afspraak en de cijfers van nu zie ik een zeer positieve verandering in mijn lichamelijke gezondheid.

Mettje en ik zijn vanaf sessie één meteen aan de slag gegaan met voeding. Ik at, voordat ik met het traject ben gestart, overdag vrijwel niet. Dit had deels te maken met stress vanuit mijn privésituatie. ’s Avonds na mijn werk keek ik altijd wel wat ik at. Het was voor mij, in eerste instantie, een hele opgave om me aan de voedingsschema’s te houden. Gelukkig zijn de sessies met Mettje één op één, op die manier kon ze precies aanvoelen wat ik op individueel niveau nodig heb. Zo kon ik de inname van voedingsstoffen in mijn eigen tempo rustig opvoeren met behulp van de op maat gemaakte voedingsschema’s. Ik heb geleerd in welke producten de juiste voedingsstoffen zitten en hoeveel ik ervan nodig heb. Inmiddels ben ik in staat om de ingrediëntenlijst op een product te lezen en te begrijpen.

Positieve berichten
Ik merk dat ik veel fitter ben geworden. Ik heb meer kracht, mijn energieniveau ligt hoger en ik heb een veel betere nachtrust.

„Ik ben zelfs volledig van mijn maagmedicatie af!”

Dankzij mijn gezonde voedingspatroon blijft mijn maag gedurende de dag actief. Daardoor ben ik van het borrelende gevoel in mijn maag af en slik ik geen maagmedicatie meer. Het traject bij Leefstijl Lokaal heeft een hele positieve werking op mij gehad. Anderen hebben hier vast ook baat bij! Het is mooi om je voedingspatroon te doorbreken en bewust aan te passen. Bovendien ben ik niet de enige die er de vruchten van plukt: Dankzij de aanpassingen die ik heb gedaan geef ik nu ook het goede voorbeeld aan mijn kinderen. En ziektedagen? Die zijn niet meer voorgekomen sinds mijn traject bij Mettje.

Voor Van der Werff Logistics medewerkers: Ben je nieuwsgierig wat een traject voor jou persoonlijk kan betekenen?
Wil jij je ook vitaler voelen? Geef het aan bij Bonne of bij Mirjam en ga van start met jouw traject! (Deze trajecten zijn zowel mogelijk in het Zuiden als in het Noorden).

Wil je ons beter leren kennen?

Neem contact op met de afdeling HR voor al je vragen over werken bij Van der Werff of een specifieke vacature. Onze medewerkers zitten voor je klaar!

Ontwikkeld door Convident