Vacatures filteren

  • Regio's

  • Vakgebied

  • Dienstverband

Stel vacature alert in Stel vacature alert in

Maak kennis met Mettje

Maak kennis met Mettje

Mettje

“Fit achter het stuur? Eet vooral goed!”

Mettje van der Werff-Dam is een ware bourgondiër en niettemin zo fit als een hoentje. Een leefstijlopleiding heeft haar de inzichten gegeven voor een gezonde leefstijl die ze fluitend volhoudt. De kennis en kunde die ze heeft opgedaan, zet ze sinds vijf jaar in als voeding- en leefstijlcoach. Ook onze medewerkers plukken daar de vruchten van. Mettje: “De resultaten zijn niet meetbaar, maar merkbaar: mensen voelen zich fitter.”

Heb je een zittend beroep, dan kun je maar beter niet veel eten. Een misverstand dat volgens Mettje leeft onder veel chauffeurs. “Juist vanwege het zittend beroep is het belangrijk dat je voldoende eet. Maar dan wel echt de goede dingen. 70 procent van je gezondheid haal je uit voeding, 30 procent uit beweging. Dus door beter te eten, merk je al snel dat je beter in je vel zit.”

Een andere eye-opener voor velen: het is niet vreemd als je verleidingen onderweg niet kunt weerstaan. Er gaan slimme, psychologische trucjes schuil achter de inrichting van tankstationwinkels en reclames van fastfoodketens. “Het ligt dus niet aan jou als je toch dat ongezonde product koopt. Pas als je weet hoe marketing werkt, is het makkelijker gezondere keuzes te maken.”

Lekker eten

En zo kan Mettje nog tal van aha-ervaringen voorschotelen aan chauffeurs die beter in hun vel willen zitten. Dat doet ze met groot genoegen. Ze heeft zelf namelijk ervaren hoe waardevol het is om te leren hoe je een gezonde leefstijl creëert en volhoudt. “Ik heb vijftien jaar geworsteld met mijn gewicht. Ik ben een bourgondiër die houdt van gezellig en lekker eten, maar wist niet hoe ik dit op een gezonde manier kon doen. Ik miste algemeen advies.”

Na een zoektocht kwam ze op het idee om een opleiding op het gebied van leefstijl te volgen. Ze leerde onder andere hoe ze vooral op lang termijn positieve gezondheidseffecten kan realiseren. “En wel zo dat ik ondertussen lekkere dingen kan eten en een feestje kan vieren. Ik voel me lichamelijk en geestelijk fitter nu ik in de veertig ben dan toen ik dertiger was en nog geen kinderen had.”

Intrinsieke motivatie

Vijf jaar geleden startte Mettje haar eigen bedrijf. Onder de vlag van Leefstijl-lokaal Akkrum helpt ze mensen hun leefstijl blijvend te veranderen. Ze werkt veel in opdracht van bedrijven. “Bedrijven zetten steeds vaker in op het welzijn en de vitaliteit van een medewerker. Het voorkomt verzuim en doordat mensen beter in hun vel zitten, presteren ze beter. Een win-winsituatie, dus.”

Ook bij Van der Werff staat de gezondheid en vitaliteit van onze collega’s hoog in het vaandel. Van onze chauffeurs en onze medewerkers op kantoor en in het warehouse. Mettje bezoekt nu al anderhalf jaar verschillende vestigingen om met zij die dat willen aan de slag te gaan. “Ik geef individuele begeleiding aan mensen die dat écht willen. Die intrinsieke motivatie is noodzakelijk om doelen te behalen. Ik heb nodig dat mensen zélf stappen willen zetten.”

Belangrijke sleutel

Naast inzichten in wát bijdraagt aan een betere gezondheid en vitaliteit, geeft Mettje inzicht in waaróm. “Ik zorg ervoor dat mensen het echt snappen. Als je dit doet, gebeurt dat om die en die reden. Ik denk dat dit de methode is die werkt. Ik leg ze ook uit hoe marketing in de voedingsindustrie werkt, hoe die beïnvloeding plaatsvindt. Bewustwording is de sleutel naar een gezondere leefstijl.”

Mettje onderstreept dat het doel niet per se afvallen hoeft te zijn. Ongeacht wat je gewicht, BMI en/of buikomvang is, kan een andere leefstijl bijdragen aan meer energie. ,,Voor iedereen die met zijn of haar gezondheid aan de slag wil, om welke reden dan ook, is wel winst te behalen.”

Al verschillende collega’s heeft ze geholpen in het creëren van een gezondere leefstijl. En daar krijgt ze energie van. “Als ik bijvoorbeeld een berichtje krijg van iemand die zegt dat hij of zij zich fitter voelt. Of wanneer blijkt dat iemands bloeddruk omlaag is gegaan door goede voeding in plaats van door medicijnen. Dan maakt mijn hart een sprongetje.”

Wil je ons beter leren kennen?

Neem contact op met de afdeling HR voor al je vragen over werken bij Van der Werff of een specifieke vacature. Onze medewerkers zitten voor je klaar!

Ontwikkeld door Convident