Vacatures filteren

  • Regio's

  • Vakgebied

  • Dienstverband

Stel vacature alert in Stel vacature alert in

Maak kennis met Jeffrey

Maak kennis met Jeffrey

Jeffrey

Altijd al chauffeur willen worden? Volg net zoals Jeffrey ons zij-instroom traject!

Jeffrey Zorn (26) volgt een zij-instroomtraject bij Van der Werff Logistics. In dit artikel deelt hij zijn ervaringen 

ELSHOUT | Tot dusver werkte Jeffrey in de horeca. Dit deed hij voor een enkele baas: Het Mövenpick Hotel in Den Bosch. In dit hotel beleefde hij van alles. Tijdens zijn opleiding Horecamanagement liep hij er stage als front-office medewerker. Het restaurantgedeelte trok hem meer. Jeffrey ging aan de slag in de bediening, werkte achter de bar en zette zich in voor de afdeling: banqueting. Jeffrey deed ervaring op in alle hotelwerkzaamheden en werd aangesteld als Food&Beverage Supervisor. Vanuit deze functie hield hij toezicht op alle afdelingen van het hotel.  

Kortom: de horecawereld beviel Jeffrey hartstikke goed. Hij liep echter tegen een aantal zaken aan: „Je bent in de hotelwereld altijd in het weekend en tijdens de feestdagen aan het werk. Het ging me daarnaast tegenstaan dat er telkens meer ervaren mensen in mijn team werden vervangen door studenten/mensen met nul-urencontracten. Die mensen moeten het natuurlijk ook leren maar in de basis heb je mensen nodig die weten waar ze mee bezig zijn. Anders ben je constant bezig de werkzaamheden van anderen op te pakken waardoor je veel overuren opbouwt. In de hotelwereld kun je die overuren vervolgens wegens drukte niet opnemen.”  

Verandering van spijs doet eten  

Maar als de horeca wegvalt, wat wil hij dan? In Jeffreys familie zijn vrachtwagens geen onbekend terrein. Zijn vader had namelijk, samen met zijn oom en opa, een onderneming waarin ook transport een grote rol speelde. Jeffreys vader reed op de vrachtwagen en in schoolvakanties ging Jeffrey dolgraag met hem mee! Toen hij benoemde dat hij dit werk ook wilde gaan doen, adviseerde zijn vader hem om door te leren. Hij kon immers erg goed leren en chauffeur kon hij altijd nog worden. Doorleren deed hij.  

Uiteindelijk dacht Jeffrey: „Ik kan met mijn mbo-niveau 4 nog een hbo-opleiding gaan doen maar wil ik dat écht? Het trekt me niet.” Jeffrey besloot zich te richten op het behalen van zijn vrachtwagenrijbewijs. Dit leek hem nog altijd even leuk: „Ik houd niet van thuiszitten, ik ben graag alleen en blijf liever niet op dezelfde plek hangen. Kortom: ik trek er graag op uit!”  

Reacties uit de naaste omgeving  

Jeffreys vrienden kijken er niet van op dat hij momenteel een traject volgt tot vrachtwagenchauffeur. Eigenlijk was hij de enige ‘vreemde bij’ binnen zijn vriendengroep. Al zijn vrienden hebben banen waarbij ze hun handen letterlijk uit de mouwen steken: „Wij hadden dit eigenlijk wel verwacht. Hetgeen wat Jeffrey hiervoor deed paste eigenlijk ook niet goed bij hem.”  

Uit dit verhaal blijkt dat je eigenlijk alles kunt bereiken wat je wilt bereiken. Jeffrey gaat hierop in: „Ja zo zie ik dat ook. Met hard werken kom je er altijd. Bij mijn vorige werk ben ik ook opgeklommen door veel verschillende dingen te doen. Uiteindelijk wist ik van alles iets af en daarmee kon ik binnen de hotelwereld veel bereiken.”  

Het zij-instroomtraject 

Afgelopen augustus startte Jeffrey met zijn zij-instroomtraject. Met dit traject heeft hij binnen vier tot zeven maanden zijn CE-rijbewijs op zak. Allereerst ging hij naar een STL-testdag om te onderzoeken of hij gebruik kon maken van een subsidie. Vervolgens haalde hij alle drie theorie-examens in één keer, waarvoor: chapeau! Zijn medische keuring verliep tevens probleemloos. Komende donderdag heeft Jeffrey de eerste rijles voor zijn C-rijbewijs. De schatting is gemaakt dat hij in totaal plusminus twintig lesuren nodig heeft. Daarom staat op achttien januari 2022 al zijn eerste rijexamen gepland! Na zijn C-rijbewijs volgen uiteraard de lessen voor het CE-rijbewijs. Het aantal uren wat Jeffrey hiervoor nodig heeft wordt tegen die tijd bepaald.  

Gelijktijdig met het zij-instroomtraject werkt Jeffrey vijf dagen in de week. Een win-win situatie dus: Jeffrey heeft een stabiel inkomen en leert de praktijk alvast uitgebreid kennen. Jeffrey werkte eerst in de loods en zet zich momenteel in als rangeerder. De zij-instromer is inmiddels twee keer met een chauffeur op pad geweest. Mentorchauffeur Bjorn van Bilsen nam de chauffeur to be mee op twee dagritten. Vooral de tweede rit beviel Jeffrey goed. Tijdens deze rit leerde hij de meeneemheftruck onder de knie te krijgen, een uitdagende klus! „Vooral de afwisseling in de werkzaamheden bij Van der Werff spreekt me erg aan!”  Nadat hij zijn rijbewijs behaalt gaat Jeffrey wederom mee met Bjorn, alleen dan is híj́ degene die achter het stuur plaats zal nemen.  

„Als dit is wat jij wilt dan raad ik dit traject van harte aan. Een makkelijkere manier om je rijbewijs te halen bestaat er niet. Je kunt hier in weinig tijd heel veel leren.”  

Het team  

Team Van der Werff valt bij Jeffrey in de smaak: „De chauffeurs die ik tref op het terrein zijn altijd vriendelijk. Het team waarmee ik nu werk is ook erg leuk. Het zijn jongens die goed doorwerken én waar je tevens goed mee kunt praten. Ik voel me gesteund tijdens mijn leertraject. Als ik vragen heb, kan ik bij iedereen terecht. Capaciteitsmanager Bonne van Kruijssen staat altijd voor me klaar. Wanneer ik haar bericht of bel heb ik vrijwel altijd meteen antwoord. Met technische vragen kan ik terecht bij Bas (loodsmanager), Frank en Romano. 

Wil jij je ook aansluiten bij Team Van der Werff maar heb je net zoals Jeffrey nog geen ervaring en rijbewijs? Goed nieuws! Wij zijn doorlopend op zoek naar enthousiaste zij-instromers. Dus: wilde jij altijd al chauffeur worden? Dan is dit jouw kans! Je vindt de zij-instroom vacature hier: LINK  

Wil je ons beter leren kennen?

Neem contact op met de afdeling HR voor al je vragen over werken bij Van der Werff of een specifieke vacature. Onze medewerkers zitten voor je klaar!

Ontwikkeld door Convident