Maak kennis met Erik » Van der Werff Logistics

Vacatures filteren

  • Regio's

  • Vakgebied

  • Dienstverband

Stel vacature alert in

Maak kennis met Erik

Maak kennis met Erik

Naam
Erik rijdt sinds 1 september 2017 als charter voor Van der Werff Logistics

 

Hi Erik!
Ik val meteen met de deur in huis: hoe lang zit jij al achter het stuur?
Sinds mijn achttiende, dus al een jaar of dertig, éénendertig.

Kijk, al een hele tijd. Weet je toevallig nog wat je destijds kocht van je allereerste salaris?
Haha, ik zou het zo niet weten. Dat zal wel opgegaan zijn aan de kroeg. Gewoon stappen denk ik!

En wist je altijd al dat jij vrachtwagenchauffeur wilde worden?
Ja, mijn vader was ook chauffeur, inmiddels is hij met pensioen. Het zit dus wel een beetje in de genen!

Als je geen vrachtwagenchauffeur was geworden, wat was dan jouw roeping geweest?
Dan was ik bloemist geworden. Ik heb op de tuinbouwschool gezeten. Mijn opa had een paar zaken in de hydrocultuur. Dat is het kweken van planten in water, waaraan van die korreltjes zijn toegevoegd. De Klerk Bloemsierkunst in Veldhoven was van mijn opa. Opa is er nu niet meer en het bedrijf is verkocht, dus niet langer in de familie. Het was de bedoeling dat ik die zaak overnam, maar ik vond die bloemetjes maar niks.

Geen bloemetjes voor jou dus.
Wat is dan hetgeen dat het chauffeursvak zo interessant maakt voor jou?
Toch wel de vrijheid. Je zit niet vast aan pauzes op vaste tijden, je kan pauze pakken wanneer het jou uitkomt. Hoe moet ik het uitleggen: als je in de fabriek werkt zit je vast aan specifieke tijden. Tien uur pauze, precies twaalf uur weer pauze. Dat is echt niets voor mij.  En natuurlijk het onderweg zijn, dat vind ik mooi.

Heb jij als charter een wagen van jezelf of rijd je in een wagen van een bedrijf?
Ik ben in dienst bij LAP Logistics. Dat bedrijf zit in Heeze, Noord Brabant. LAP Logistics heeft een aantal auto’s, waarvan ik dus één rijd als charter voor Van der Werff Logistics. 

En werk je altijd al voor LAP Logistics of heb je ook voor andere werkgevers gereden?
Ik werkte vanaf mijn achttiende bij Langenhuizen Transport in Boxtel, maar die zijn helaas failliet gegaan in 2010. Toen hield het daar op. In het jaar daarop heb ik voor een aantal verschillende logistieke bedrijven gewerkt, maar dat was allemaal niks. In 2011 kwam ik terecht bij LAP Logistics, daar werk ik nu dus zo’n tien jaar.

En wat heb je zoal mogen vervoeren?
Het waren vast niet altijd al bouwmaterialen als ik het zo hoor.
Nee, vroeger bij Langenhuizen Transport vervoerde ik van alles en nog wat. Van bouwmaterialen tot CD-doosjes. En ook de Gouden Gids kwam voorbij. Die hoeven nu niet meer vervoerd te worden, haha. Ik heb ook niet echt voorkeur voor een bepaald type lading. Vooral de afwisseling vind ik leuk!

Als we het dan toch even over CD’s hebben: onderweg een muziekje aan of rust?
Ik heb de radio aan, meestal staat hij binnen Nederland op Qmusic en in België op MNM.

Je komt dus ook wel over de Nederlandse grenzen. Betekent dat ook dat je meerdaagse ritten rijdt?
Ja, ik rijd meerdaagse ritten. Het verschilt iedere week. Maar meestal ben ik twee á drie nachten van huis. Ik ben altijd wel één of twee keer thuis door de weeks. 

En waar is thuis?
Ik woon in Vlijmen. Ideaal, het is maar vijf minuten van het werk. Beter kan ik het niet hebben! Het is drie kilometer, ik rijd hier de straat uit dan is het: rechts, rechts en dan ben ik thuis.

Kijk aan, dus je kunt al lopend of fietsend naar je werk?
Ja, die is gek, daar begin ik ‘s morgens om vier uur niet aan. Nee ik ga gewoon met de auto.

Je dienst starten op onze vestiging in Elshout bevalt zo te horen goed. Hoe bevalt het je verder om als charter voor Van der Werff te rijden?
Goed, ik vind het werk lekker uitdagend! De ene keer heb ik adressenwerk, de andere keer heb ik langere ritten. Bijvoorbeeld met twee adresjes. En het is lekker wisselvallig. De ene keer zit ik in België, de andere keer in Groningen, dan weer Luxemburg. Af en toe Frankrijk.

Klinkt goed die afwisseling!
Heb je ook een leuke band met je collega’s bij Van der Werff?
Ja, in Elshout zitten we iedere vrijdag met een vast clubje. Lekker bitterballen erbij en een pilsje. We zijn zeker met zo’n vijftien man waarmee we iedere vrijdag de week afsluiten. Momenteel lukt dat natuurlijk even niet vanwege de regels rondom het Corona virus.

Dan is het normaliter op vrijdag dus wel weer handig dat je op slechts drie kilometer afstand woont!
Je noemde net dat je rond vier uur richting je werk gaat, ben je een beetje een ochtendmens?
Ja, die vroege ochtenden heb ik geen moeite mee. Ik vind dat juist fijn. Mijn vriendin ook niet, die slaapt gewoon lekker verder.

Vorm je samen met je vriendin ook een gezinnetje of zijn jullie met zijn tweetjes?
Mijn vriendin heeft een dochter en ik heb twee dochters. Mijn vriendin haar dochter woont bij ons en mijn dochters zijn hier regelmatig in de weekenden te vinden.

Een huis vol vrouwen dus! Klinkt gezellig. Wat vind je leuk om te doen in je vrije tijd?
Terrasje pakken, maar dat is nu even wat minder natuurlijk. Mountainbiken vind ik ook leuk om te doen, het is nu wel wat koud daarvoor. En op zaterdag was ik meestal even mijn vrachtwagen. We hebben thuis ook twee honden, waar we graag mee wandelen door de Drunense Duinen. Dat is een natuurgebied in Noord-Brabant.

Dat klinkt goed.
Even terug naar je werk als chauffeur: zijn er ook zaken die je minder waardeert in je werk?
Ja, files. Daar heeft iedereen een hekel aan denk ik. Ik vind dat helemaal niks, ik moet wel door kunnen werken. En wachten bij de klant, dat vind ik ook niet alles.

Lekker doorpakken wil je dus!
Wat zijn volgens jou de essentiële eigenschappen die je nodig hebt als je werkt als chauffeur?
Ik denk veel inzicht en een goede topografische kennis. En je moet niet aan vaste tijden gebonden (willen) zijn. Mensen die in de fabriek staan zijn, denk ik, blij als ze om vier uur weer naar huis kunnen.

Over topografie gesproken: wat is de mooiste rit die jij gemaakt hebt tot dusver?
Ik denk wel Zuid-Frankrijk. Dat is een mooi stukje rijden en vaak met mooi weer erbij!

Ik moest trouwens een keer in de Franse gemeente Cognac, cognac laden. Ik moest toen bij de klant een paar uur wachten, dus ik ging een stukje wandelen. Ik werd daar gewoon dronken van de lucht, heel de stad rook naar cognac. Het was een hele mooie streek, het is bekend van de drank. Maar eigenlijk is het maar een klein dorpje. 

Dat is komisch! Wel lekker om even weg te dromen over het warme weer in Zuid-Frankrijk.
Heb je ook zaken waar je extra op let tijdens deze winterse periode waar we nu in zitten?
Ik let er goed op dat ik bij de berm vandaan blijf zodat ik mezelf niet vast rijd. Ik was zonet nog bij een klant waar ik niet tot de locatie zelf kon komen. De klant is met zijn trekker met bolderkar zelf het hout uit mijn wagen komen halen. Dat is dan de veilige optie.

Na alle extra inspanning van vandaag vanwege het winterse weer ben jij vast toe aan weekend! Bedankt voor je tijd en mooie verhalen Erik.

Erik groot formaat

Wil je ons beter leren kennen?

Neem contact op met de afdeling HR voor al je vragen over werken bij Van der Werff of een specifieke vacature. Onze medewerkers zitten voor je klaar!

Regio Noord
Barry Kuijpers
Regio Zuid
Bonne van Kruijssen
Ontwikkeld door Convident