Maak kennis met Davey » Van der Werff Logistics

Vacatures filteren

  • Regio's

  • Vakgebied

  • Dienstverband

Stel vacature alert in

Maak kennis met Davey

Maak kennis met Davey

Davey van den Brand (20)
In de leer voor vrachtwagenchauffeur. Aan de bak als rangeerder bij Van der Werff Logistics

Hey Davey!
Wat wilde jij vroeger graag worden als je later groot was?

Chauffeur, omdat ons pa ook chauffeur is.

Zit het in het bloed bij de familie Van den Brand?

Ja, mijn broer is ook chauffeur. Het begint wel pas bij onze pa. Mijn opa was namelijk commandant bij de brandweer. Dat is natuurlijk weer heel iets anders.

Waarom juist vrachtwagenchauffeur, wat maakt het zo’n interessant vak?

Daar kan ik heel kort in zijn: Vrijheid! Niemand die in je nek hijgt, daar erger ik me namelijk enorm aan. Ik werk graag in mijn eentje of ik neem een keer iemand mee. Dat is ook gezellig.

Je wist al vroeg wat je wil. Ben je na de middelbare school meteen de chauffeursopleiding gaan doen?

Nee, ik ben in 2017 gestopt met school en toen ben ik meteen begonnen met werken in de vleesindustrie bij Vion in Boxtel. Daar reed ik dag en nacht op rangeer trucks en kleine vrachtwagens (op het terrein zelf). Om te rijden met die kleine, afgekeurde trucks moest ik mijn tractor rijbewijs hebben. Die heb ik bij Vion gehaald.

Waarom startte je destijds als rangeerder en niet meteen als chauffeur in opleiding?

Dat wilde ik wel maar bij dat bedrijf hadden ze toen geen ruimte voor nieuwe chauffeurs. Na drie jaar was die ruimte er nog steeds niet. Toen heb ik ervoor gekozen om verder te gaan. Anders kom je er immers nooit.

Heb je het idee dat je nuttige ervaring opdoet in jouw werk als rangeerder?

Ja, je bouwt zeker ervaring op door alvast in de praktijk zelf te werken. In principe is een rangeertrekker bovendien gewoon een trekker oplegger. Dus je bouwt rijervaring op met bochtjes maken, sturen, achteruit rijden, van de hand af sturen etc.

Hoelang moet jij nog lessen tot je jouw rijbewijzen op zak hebt?

Ik heb de rijlessen tijdelijk stopgezet vanwege persoonlijke reden, deze maand (21 juli) pak ik ze weer op. Eind deze maand heb ik mijn twee theorie examens. Het eerste theorie examen heb ik al gehaald. Als het goed is heb ik vervolgens binnen anderhalve week de uitslag van mijn examens binnen.

Daarna moet ik nog vijfentwintig uur lessen voor mijn C-rijbewijs. Ik les twee keer vier uur in de week. Dus dat is in drie weekjes wel klaar. Meteen daarna volgt rijlessen voor mijn E-rijbewijs. Voor het E-rijbewijs moet ik tevens ongeveer vijfentwintig lesuren maken. Ik hoop dat ik nog een maandje bezig ben voor mijn groot rijbewijs. Uiterlijk twee maandjes.

Je rijdt natuurlijk al langere tijd op grote wagens. Toch ben ik nieuwsgierig: hoe voelde jouw eerste rijles?

Mijn eerste ritje voelde “gewoon goed, normaal”. Ik ging vroeger immers meer met onze pa mee dan dat ik naar school ging.

Voor jou is dit niks nieuws! Wat voor auto heb jij les in?
In een DAF. Waar ik mijn rijlessen volg hebben ze alleen maar DAF.

Is dat ook jouw droomauto of heb jij een andere favoriet?
Nee, mijn favoriete wagen is een Scania. Het liefst de grootste en de nieuwste. Maar als je me in een DAF of een Mercedes zet vind ik het ook goed. Het is niet zo dat ik niet naar mijn werk kom als ik geen Scania krijg, haha.

Gelukkig maar, dat is goed om te weten!
Wat zijn jouw favoriete tunes om te draaien in de auto?

Van alles. Ik heb meestal Q-Music aanstaan. Die draaien altijd muziek van deze tijd of nineties muziek. Af en toe een beetje bonkmuziek vind ik ook wel mooi. Henk Wijngaard komt bij mij ook geregeld voorbij.

Over later gesproken: welke dromen heb jij nog voor de toekomst?

Dat zijn er niet zoveel. In het begin had ik de droom om internationaal te gaan rijden. Sinds ik mijn dochter heb zijn deze dromen niet meer zo aanwezig. Als ik heel ver weg ga rijden zie ik haar gewoon te weinig. Ik kan haar moeilijk meenemen.

Misschien op latere leeftijd, net zoals jij meeging met je vader!
Nog even terug naar het heden: wat vind je leuk om te doen in je vrije tijd?

Ja, als ze wat ouder is kan ze zeker mee!

Ik vind het leuk om bij mijn vriendin te zijn en om tijd door te brengen met m’n kleine. Met z’n drieën leuke dingen ondernemen, daar haal ik mijn meeste plezier uit! Op zijn tijd een drankje doen met vrienden blijft natuurlijk ook gezellig.

Wanneer is iemand volgens jou geschikt voor het zij-instroomtraject dat Van der Werff aanbiedt?

Zoals ik al zei: je moet van de vrijheid houden! En natuurlijk moet je overweg kunnen met de vrachtwagen, het is niet niks om met zo’n ding te rijden. Het is toch dertig/veertig ton waar je mee rijdt. Als je niet goed kunt rijden ben je een gevaar op de weg.

“Ik heb altijd zoiets van: als je chauffeur wilt worden, moet het in je zitten.”

Als het niet in je zit, zou ik er niet aan beginnen. Negen van de tien keer voel je op jonge leeftijd al aan dat het chauffeursvak goed bij je past.

Dankjewel voor jouw verhaal en jouw tips Davey! Succes met het behalen van jouw rijbewijzen.

Wij steunen jou graag in je wens om vrachtwagenchauffeur te worden! We bieden de mogelijkheid om deel te nemen aan ons zij-instroomtraject. Op de volgende pagina vind je alle informatie die je nodig hebt om een beslissing te maken! https://www.teamvdwerff.nl/vacatures/chauffeur-zij-instroom/

Heb jij het net als Davey in je om chauffeur te worden? Stel jouw dromen niet langer uit en voeg je bij ons team!

Wil je ons beter leren kennen?

Neem contact op met de afdeling HR voor al je vragen over werken bij Van der Werff of een specifieke vacature. Onze medewerkers zitten voor je klaar!

Regio Noord
Barry Kuijpers
Regio Zuid
Bonne van Kruijssen
Ontwikkeld door Convident