Vacatures filteren

  • Regio's

  • Vakgebied

  • Dienstverband

Stel vacature alert in Stel vacature alert in

‘Hannes’ de Boer met pensioen! 

‘Hannes’ de Boer met pensioen! 

Vandaag, 17 mei, was de laatste werkdag van onze (Jo)Hannes de Boer bij Van der Werff Logistics! Na meer dan 25 jaar als chauffeur te hebben gewerkt, was het een bijzonder moment. We zijn samen met Hannes in de vrachtwagen gesprongen tijdens zijn laatste rit en hebben gepraat over zijn tijd als chauffeur bij Van der Werff.

 

 

Zodra we bij de eerste klant in Leeuwarden aankomen, horen we een luide stem over het bedrijventerrein schallen: “Hannes! Daar ben je weer!” roept iemand. Een medewerker begroet Hannes hartelijk en al snel beginnen de grappen heen en weer te vliegen. Na 25 jaar is Johannes hier inmiddels een bekend gezicht en dat zegt veel over wat hij ons verder tijdens de rit vertelt. Johannes is echt een sociaal persoon, een mensen-mens. Hij geniet van het contact met klanten en collega’s. “Eigenlijk is dat ook de reden waarom ik altijd graag bij Van der Werff heb gewerkt. “De informele sfeer, de saamhorigheid en de gezelligheid hebben mij altijd goed gedaan.”

Hannes werd geboren in 1958 in Jubbega. In eerste instantie wilde hij schoolmeester worden, maar toen hij merkte dat school niets voor hem was, drong zijn vader erop aan dat hij snel aan het werk ging. Op zijn 16e begon Hannes daarom te werken in de foerage in Wolvega. Volgens hemzelf was het de beste baan die er was. “Het was een klein bedrijf waar alles mogelijk was. Het was informeel en menselijk. Als je een probleem had, dachten ze altijd met je mee en collega’s hielpen elkaar.”

Vanwege de liefde is Johannes later naar Oldeberkoop verhuisd en hier woont hij nog steeds. Hier heeft hij een tijd voor de palletboer gewerkt en kwam zo in contact met Jouke van der Werff. Jouke reed voor dit bedrijf en nadat dit uit elkaar ging is Johannes bij Jouke in dienst gegaan. Aan de slag als chauffeur in Reduzum! 

Volgens Hannes is chauffeur nog steeds het mooiste beroep dat er is. “Ik vind het geweldig om te rijden, maar ook om eigen baas te zijn over mijn werk. Het vereist een zekere zelfstandigheid om het product op de juiste manier bij de klant te krijgen. Het contact met klanten heb ik altijd fantastisch gevonden. Bovendien speelt de afwisseling een belangrijke rol. Soms is het heerlijk om naar verre en onbekende plaatsen te rijden, maar ik geniet ook van ritten met verschillende losadressen!” Vanaf dat moment heeft Hannes maar liefst 27 jaar bij Van der Werff gewerkt. 

Volgens Hannes heeft hij veel mooie ritten gehad. “Voor mij is een rit echt geweldig als je een paar dagen onderweg bent, lange afstanden mag rijden en op prachtige en ongewone plekken belandt. En natuurlijk kom je altijd weer thuis.” Het grootste deel van Johannes’ ritten bestond dan ook uit meerdaagse ritten met een combinatie.

Als we vragen naar zijn meeste bijzondere rit dan schiet Hannes direct al in de lach. Dat is duidelijk. Het blijkt een rit naar Marseille in 2002 te zijn. ‘’Het was absoluut niet mijn mooiste rit maar wel de meest bijzondere. Ik moest in Marseille aardappelen terugladen. Alleen hadden de mensen daar ook wat andere (verdovende) middelen tussen de vracht verstopt.’’ Na een controle werd Hannes helaas gedwongen om 11 weken in een Franse gevangenis door te brengen. Na een lange periode en het verliezen van 15 kilo (!) kwam hij gelukkig zonder aanklacht weer vrij. Zijn collega Jan heeft hem toen uit Frankrijk opgehaald. Nadat hij enige tijd had hersteld van dit hachelijke avontuur, kon Hannes gelukkig weer aan het werk.

En nu, na 50 jaar werken, is het tijd voor pensioen. Hannes heeft er zin in en voor hem zal dat vooral in het teken staan om tijd door te brengen met zijn vrouw en familie. ‘’Er is nog genoeg te doen thuis, ben graag op pad met de fiets en werk graag in de tuin. Maar, alles op zijn tijd’

Na terugkomst op de vestiging in Heerenveen staat het hele team Hannes op te wachten met een versierde trailer. Na alle felicitaties is het tijd voor gebak en bloemen. Zelfs Jouke van der Werff komt nog langs met een boek om oude herinneringen met Hannes op te halen. Prachtig om te zien. 

Wij wensen Hannes het allerbeste toe in zijn pensioen en we willen hem hartelijk bedanken voor de jarenlange inzet en wat Hannes allemaal voor Van der Werff Logistics heeft betekend! Geniet er van! 

 

Wil je ons beter leren kennen?

Neem contact op met de afdeling HR voor al je vragen over werken bij Van der Werff of een specifieke vacature. Onze medewerkers zitten voor je klaar!

Ontwikkeld door Convident