Vacatures filteren

  • Regio's

  • Vakgebied

  • Dienstverband

Stel vacature alert in Stel vacature alert in

Geert Molmans met pensioen

Geert Molmans met pensioen

Vandaag was een bijzondere dag bij Van der Werff Logistics, want het was de laatste werkdag van onze chauffeur, Geert Molmans. Na bijna vijftig jaar in het chauffeursvak, waarvan de laatste 2,5 jaar bij ons, is het nu tijd om afscheid te nemen van ‘dit prachtige beroep’.  We spraken met Geert over zijn lange carrière als chauffeur. 

In het pittoreske Beugen vond Geert de afgelopen jaren zijn thuisbasis, met zijn standplaats in Heijen. Aan het begin van elke week stapte hij in zijn vrachtwagen, wetende dat hij aan het einde van de week weer zou terugkeren. Met de auto en de kooiaap op pad. Een mooie combinatie volgens Geert. De kooiaap gaf hem de vrijheid om overal te laden en te lossen en snel weer de open weg op te kunnen. Want voor Geert was er niets mooiers dan het gevoel van vrijheid op de weg.

Het mooiste aan rijden

Met een carrière die begon op zijn 18e in de winkeldistributie en bijna vijf decennia als chauffeur, heeft Geert heel wat avonturen beleefd. Maar wat hem het meest trok, waren de meerdaagse ritten. “Een hele week onderweg zijn, genietend van prachtige landschappen en het ontdekken van de meest schilderachtige plekken, dat blijf ik geweldig vinden,” vertelt Geert met een glimlach op zijn gezicht. Zijn hart ging pas echt sneller kloppen wanneer hij de grens overstak richting Frankrijk, Italië of Spanje. “Die adembenemende landschappen hebben het beroep voor mij zo bijzonder gemaakt en me geholpen om het zo lang vol te houden.”

Sommige ritten sprongen er echt uit, zoals ritten naar Lissabon en Sicilië, vooral ook vanwege de landschappen. ”De rit over de grote brug, de ponte 25 de Abril, in Lissabon met uitzicht over de hele stad was gewoon fenomenaal en blijft mij altijd bij.”

Perikelen in Londen

En dan was er die ene gekke rit in Londen. ”Ik moest ergens midden in Londen lossen, maar voordat ik kon lossen moest ik even in een andere straat wachten. Plotseling stonden er politieauto’s om me heen. Ik begreep niet waarom, maar het ging allemaal erg snel.” Geert liet ze rustig in de cabine en de politie vroeg waarom hij nou juist in die straat moest staan. ”Ik had geen idee, maar wat bleek, ik stond recht voor het nieuwe gebouw van Scotland Yard! Het deed blijkbaar nogal wat zenuwen rinkelen bij de mensen daar. Na een grondige controle van de vracht en de nodige nieuwsgierige toeschouwers werd geregeld dat Geert kon vertrekken en bij het losadres kon lossen. Het was een bijzondere ervaring, waar hij nu hartelijk om kon lachen.

Geert heeft altijd genoten van zijn tijd als chauffeur, de vrijheid en de persoonlijke connecties die hij onderweg had, zijn herinneringen die hij koestert. Tegenwoordig zijn er misschien meer mogelijkheden om contact te houden, maar het voelt volgens hem wat onpersoonlijker. Vroeger zocht je elkaar echt op bij de grens en kende je iedereen. Die tijd is nu veranderd merk je wel.

De tijd bij Van der Werff

De laatste 2,5 jaar heeft Geert bij Van der Werff gewerkt. Hij kwam hier omdat hij werd aangetrokken door het materieel en vond het fijn om zijn laatste jaren door te brengen achter het stuur van een prachtige Volvo. “Vooral de kleurstelling vind ik mooi. Het zijn opvallende auto’s, en dat spreekt me aan. Maar ook de binnenkant is gewoon geweldig om in te rijden en te overnachten.”

Wat zou Geert graag willen overbrengen aan de nieuwe generatie chauffeurs? “Blijf rustig op de weg en laat je niet gek maken door anderen. Blijf oefenen met die kooiaap, oefenen, oefenen, oefenen. Dat maakt het werk een stuk makkelijker en dus leuker.”

Nu is het tijd voor pensioen. Voor Geert betekent dat eindelijk tijd om zich volledig toe te wijden aan zijn tuin. “Ik heb een vrij grote voortuin en achtertuin met een grote vijver erin. Die heeft dringend onderhoud nodig, dus daar ga ik als eerste mee aan de slag. Ik kijk er echt naar uit. Je hoeft niet meer, je mag lekker.”

We sloten af met een mooie foto voor zijn eigen auto. Een mooi aandenken voor later! Aan het einde van de dag werd Geert in Waalwijk opgewacht door onze collega’s. Onder het genot van heerlijk gebak werden mooie herinneringen opgehaald en werd Geert bedankt voor zijn toewijding aan Van der Werff Logistics.

Geert, we wensen je het allerbeste en bedanken je voor je geweldige inzet bij Van der Werff Logistics. Geniet van een welverdiend pensioen!

Wil je ons beter leren kennen?

Neem contact op met de afdeling HR voor al je vragen over werken bij Van der Werff of een specifieke vacature. Onze medewerkers zitten voor je klaar!

Ontwikkeld door Convident