Vacatures filteren

  • Regio's

  • Vakgebied

  • Dienstverband

Stel vacature alert in Stel vacature alert in

Zij-Instroom Traject

Zij-Instroom Traject

Neem het stuur in eigen handen!

Heb je altijd al gedroomd van een carrière als vrachtwagenchauffeur? Zit je vast in je huidige werk, zoek je iets nieuws en heb je altijd al een fascinatie gehad voor de open weg, de vrijheid van het rijden en het ontdekken van nieuwe plekken? Het is nooit te laat om je hart te volgen en je passie te ontdekken! Bij ons krijg je de unieke kans om je droom werkelijkheid te laten worden via ons zij-instroomtraject. Laat je bij ons opleiden tot chauffeur en geef je carrière een kickstart!

Met ons zij-instroom traject kun je op een praktijkgerichte manier kennis maken met de transportwereld én de mogelijkheid om je vrachtwagen rijbewijs C en CE te behalen, terwijl je direct aan de slag kunt in ons bedrijf. Het traject is speciaal ontworpen voor iedereen die graag vrachtwagenchauffeur wil worden. Of je al enige- of helemaal geen ervaring hebt in de transport sector, dat maakt niet uit. Je leert bij ons alle fijne kneepjes van het vak.

Onze ervaren instructeurs nemen je mee in de wereld van het vrachtwagenchauffeurschap en voorzien je van alle nodige vaardigheden en kennis voor het rijden met een vrachtwagen, laden, lossen, zekeren en het bedienen van een meeneemheftruck.

Bij Van der Werff Logistics geloven we in de kracht van opleiding en ontwikkeling. We staan klaar om jou te begeleiden op deze reis naar een succesvolle loopbaan als vrachtwagenchauffeur. Ga met ons mee op weg naar een toekomst vol mogelijkheden en avontuur achter het stuur!

Aan het werk in het crossdock

Tijdens het halen van je rijbewijs ga je bij ons aan het werk op het crossdock. Hier ondersteun je het team tijdens de dagelijkse werkzaamheden en leer je stap voor stap kennis maken met het vak. Denk hierbij aan het laden, lossen en zekeren van de lading, rijden met de rangeertrekker, bedienen van een heftruck (handig als je later gaat werken met de meeneemheftruck). Ook doe je hier veel productkennis op die later goed van pas zal komen. We werken namelijk met veel bouw gerelateerde materialen en het werken in de loods sluit daar erg goed bij aan. Je doet deze ervaring dus al op voordat je aan de slag gaat als chauffeur.

Het grote voordeel? Je kunt na het behalen van je rijbewijs direct bij ons aan de slag!

Naast een uitdagende en afwisselende baan bieden we bij Van der Werff ook goede arbeidsvoorwaarden en doorgroeimogelijkheden. We geloven in de kracht van persoonlijke ontwikkeling en investeren graag in onze medewerkers. Met onze interne opleidingen en trainingen kun je jezelf blijven ontwikkelen en nieuwe vaardigheden opdoen.

Heerenveen of Waalwijk

We bieden onze zij-instroom trajecten aan op onze vestiging in Heerenveen of Waalwijk. Op beide vestigingen zijn we voorzien van een groot crossdock en scholingsmogelijkheden.

Alle voordelen op een rijtje:

  • Goed salaris tijdens je opleiding
  • Baanzekerheid zodra je klaar bent met de opleiding
  • Gratis trainingen
  • Volop doorgroeimogelijkheden
  • Er is altijd een functie die bij jou past

Hoe ziet het zij-instroomtraject er uit?

We kunnen het ons voorstellen dat je graag alvast zicht hebt op hoe zo’n traject er in de praktijk uitziet. Hieronder laten we je het stap voor stap zien:

Stap 1: Dien een sollicitatie in via onze sollicitatie pagina.
Na jouw sollicitatie volgt eerst een gesprek om te kijken of het van beide kanten klikt. Is dat het geval? Dan ga je een dag meelopen in het crossdock en een dag mee met een chauffeur. Op deze manier krijgen we een goede indruk van elkaar!
Je kunt ook solliciteren op de specifieke vacatures voor Heerenveen of Waalwijk. Je mag ook altijd even contact opnemen via onderstaande contactgegevens.

Stap 2: Testdag mobiliteitscentrum
Wanneer we dan nog steeds enthousiast zijn over de potentiële samenwerking wordt je uitgenodigd voor een testdag door het mobiliteitscentrum. Als je deze testdag goed hebt doorstaan kun je meteen bij ons van start!

Stap 3: Lessen groot rijbewijs
Zodra de proeftijd goed is bevallen begin je met de lessen voor het groot rijbewijs. Tijdens deze lessen kun je in de avonden meteen bij ons aan de slag in het crossdock. Op die manier leer je ons bedrijf, materialen en processen alvast grondig kennen. Daarnaast leer je in ons crossdock ook zelfstandig ladingen zekeren, laden en lossen en manoeuvreren met de (meeneem)heftruck. Zo doe jij alvast vertrouwen op voor wanneer je in de toekomst solo rijdt.

Stap 4: Je rijbewijs is binnen!
Nu is het tijd om de kneepjes van je nieuwe vak verder uit te breiden in de praktijk! Na het behalen van je rijbewijs ga je een periode met een mentorchauffeur mee. Jullie onderzoeken samen wat jij nog nodig hebt voordat je volledig zelfstandig op pad gaat. Ook na het opleidingstraject staat onze chauffeurscoach voor jou klaar.

Kosten rijbewijs
We horen je denken: Maar zo’n rijbewijs is toch hartstikke duur? Geen zorgen. De kosten voor de rijlessen worden voor 50% gesubsidieerd vanuit het subsidiefonds en 35% door Van der Werff Logistics. Het resterende bedrag is voor jouw eigen rekening. Een rekening die zich niet zal opstapelen dankzij jouw verdiensten vanuit het crossdock.

Ben jij klaar om jouw droom als vrachtwagenchauffeur waar te maken? Aarzel dan niet langer en neem vandaag nog contact met ons op. Ons team staat klaar om al je vragen te beantwoorden en je verder te informeren over ons zij-instroomtraject. Wij kijken ernaar uit om samen met jou de weg op te gaan!

Het verhaal van zij-instromer Dennis!

Maak kennis met Dennis Beerendonk, een enthousiaste zij-instromer met een verleden bij de spoorwegpolitie, maar met een grote passie om aan de slag te gaan als vrachtwagenchauffeur.
Dennis Beerendonk

Heb je vragen over het zij-instroom traject? Neem contact met ons op!

Heb je vragen over onze academie of wil je graag solliciteren? Neem dan gerust contact met ons op! We helpen je graag.

Contact academie
Optioneel

Neem contact op met Jarno Hoekstra

0513 – 335 133 jarnohoekstra@vdwerff.nl

Wil je ons beter leren kennen?

Neem contact op met de afdeling HR voor al je vragen over werken bij Van der Werff of een specifieke vacature. Onze medewerkers zitten voor je klaar!

Ontwikkeld door Convident